„Melancholia of Living in the Afternoon of Time” – o invitație la ascultare lentă
interviu de Raisa Beicu în revista Dilema
La Galeria Sector 1, expoziția de grup Melancholia of Living in the Afternoon of Time nu propune o temă, ci o stare – un mod de a privi timpul ca experiență, nu ca măsură. Semnat de Codruța Cernea, Roberta Curcă, Dragoș Bădiță și Andrei Nuțu, proiectul aduce în fața publicului o reflecție comună asupra unui prezent dilatat, melancolic, trăit cu luciditate.
Expoziția își are punctul de plecare în convingerea împărtășită de cei patru artiști că există o sensibilitate comună în felul în care privesc lumea și timpul – o apropiere care s-a transpus firesc în lucrările lor, fără a se simți în vreun fel impusă. Nu a fost nevoie de un concept formal, ci de un spațiu comun în care ideile artistice să circule liber, să se influențeze reciproc, să se rotunjească una în jurul celeilalte. „O să tai colțurile mesei de lucru ca să o fac rotundă” – spunea Dragoș Bădiță în momentul în care a început procesul creativ alături de colegii lui. Titlul a fost inspirat de expresia lui George Williamson „melancolia trăitului în după-amiaza timpului”, descoperită în cartea Sad Topographies, de Damien Rudd.
O călătorie terapeutică, cel mai nou titlu semnat de filosoful și eseistul Alain de Botton, fondatorul The School of Life, este acum pe site-ul Vellant și în librării.
„Această carte descrie parcursul unei călătorii – de la cădere și colaps la convalescență și recuperare. Ea se dorește a fi atât un ghid practic, cât și o sursă de consolare și prietenie în ceea ce ar putea fi unele dintre cele mai singuratice și angoasante momente ale noastre.”
Alain de Botton
Traducere de Cristina Poterășoiu
Artwork copertă Codruța Cernea
A Therapeutic Journey, the latest title by philosopher and essayist Alain de Botton, founder of The School of Life, is now available on Vellant.ro and in bookstores.
"This book describes the course of a journey – from downfall and collapse to convalescence and recovery. It aims to be both a practical guide and a source of consolation and companionship during what might be some of our loneliest and most distressing moments."
— Alain de Botton
Translated to Romanian by Cristina Poterășoiu
Cover artwork by Codruța Cernea
„Experiența de a fi în viață a devenit foarte prețioasă” – interviu de Raisa Beicu în Dilema
Five recent paintings are on the covers of a new edition of Irvin Yalom’s books. Published by Vellant Publishing, the books can be found online and also in Cărturești and other selected bookshops around the country.
Cinci lucrări recente ilustrează coperțile unei reeditări a cărților lui Irwin Yalom. Publicate de editura Vellant, cărțile sunt disponibile online și în rețeaua librăriilor Cărturești, precum și în alte librării din țară.
Biophilia painting is included in Why Have There Been No Great Eastern Women Artists? online exhibition, curated by Eszter Csillag for ANS AZURA.
The exhibition can be seen on ansazura.com.
Lucrarea Biophilia este inclusă în expoziția Why Have There Been No Great Eastern Women Artists?, curatoriată de Eszter Csillag pentru ANS AZURA.
Expoziția poate fi văzută online, pe site-ul ansazura.com.
AN INVINCIBLE SUMMER
An extensive monograph featuring paintings from 2008-2021 with an essay by Erwin Kessler.
Publisher: Mobius Gallery
Design: Larisa Sitar
Dimensions: 27 x 20 cm / Pages: 188
Bucharest 2021
Guided by the talented host, Andreea Vrabie, I was able to tell a story about past expectations and present dilemmas, in Pe Bune #52 podcast by DoR magazine.
Ghidată de talentata Andreea Vrabie, am reușit să articulez o poveste despre așteptări din trecut și dilemele prezentului, în podcastul Pe bune #52, produs de revista Dor.